SEO Learning 1: De basis van zoekmachine optimalisatie

SEO

Wat is SEO?

De term SEO is een afkorting voor “Search Engine Optimization”. In het Nederlands betekent dit “Zoekmachine optimalisatie”. SEO is een enorme verzameling van technieken, maar voor het gemak noemt iedereen er hier altijd maar een paar van bij een uitleg. Al deze technieken zijn gericht op het optimaliseren en verbeteren van een website of webshop voor de vindbaarheid in zoekmachines zoals bijvoorbeeld Bing of Google. Deze zoekmachines gebruiken een grote hoeveelheid factoren en kennen aan de hand van deze factoren een waarde toe aan een website of webshop. Door deze waarde die een website of webshop toegekend krijgt kan een zoekmachine bepalen hoe hoog een URL in een ranking hoort te staan. Alle technieken die ingezet worden om de waarde van je website te vergroten vallen onder SEO.

Wat valt er te behalen met SEO?

In eerste instantie lijkt SEO een lang en traag proces waarvan de resultaten een flinke periode uitblijven. Echter is het gegarandeerd alle moeite waard mits alles goed gedaan wordt. Als zoekmachine optimalisatie goed wordt uitgevoerd kan het uiteindelijk zelfs geld opleveren voor bedrijven. Hoe? Simpel. Door het uitvoeren van zoekmachine optimalisatie komen websites hoger in Google. Een hogere ranking in Google resulteert direct in meer verkeer naar deze websites. Met een hoger aantal bezoekers is de kans, als je het nog een kans mag noemen, groot dat deze gebruikers zich omzetten naar leads en vervolgens naar klanten. Een hogere omzet dus!

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Erg vaak wordt door bedrijven de oplossing gezocht in SEA als de SEO van hun website te wensen over laat. Echter is dit niet een onderdeel van de best practices binnen dit vakgebied. SEA, ook wel Search Engine Advertising, is het adverteren en dus betalen voor de positie in Google en dus voor de bezoekers. Alhoewel SEA een flinke stroom bezoekers kan binnenslepen voor een website, kost het ook veel geld. Hiernaast is het niet verstandig om SEA zonder zoekmachine optimalisatie in te zetten. Bij Webshuttle adviseren wij over het algemeen altijd om te beginnen met SEO. U kunt een situatie als hiervoor geschetst vergelijken met de bouw van een huis. Zorg voor een goede en vooral geschikte fundering om op te bouwen. Een website met goed gebruik van zoekmachine optimalisatie vormd de perfecte fundering voor het gebruik van SEA. Andersom is dit niet altijd het geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *