Videomarketing inzetten op je webshop, waar is dat goed voor?

videomarketing webshop

Steeds meer webshops beginnen gebruik te maken van video’s, maar wat heeft dit precies voor nut? Het kan bijzonder effectief zijn om video’s op uw website te plaatsen! Het inzetten van videomarketing heeft meerdere grote voordelen. Om te beginnen zorgt een video voor de beste beleving, bezoekers zien met eigen ogen hoe het product precies werkt. Bovendien vinden de meeste mensen het bekijken van video’s leuker dan het lezen van tekst. Zij zullen dan ook langer op uw pagina blijven en dit is natuurlijk goed voor uw ranking in Google. Daarnaast spoort een goede video een bezoeker van uw site natuurlijk ook aan om een aankoop te doen. Het is een mooie manier van conversie optimalisatie aangezien het conversieratio van de webshop en haar producten op deze manier hoger wordt. Logisch dus dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om video’s te gebruiken.

Verschillende soorten video’s die u kunt gebruiken

Er zijn natuurlijk allerlei verschillende soorten video’s. Het is belangrijk dat u van tevoren al bepaalt wat voor video’s u het beste kunt gebruiken. Zo kunt u zich bijvoorbeeld richten op de promotie van een product, maar ook kunt u een demonstratievideo maken. We vertellen u graag over een aantal van de mogelijkheden die u heeft.

Coolblue Videomarketing
Ook Coolblue.nl overtuigt haar klanten sneller door het inzetten van videomarketing in de vorm van productvideo’s.

Een productvideo

Door middel van een productvideo kunt u een bepaald product demonstreren. Potentiële kopers krijgen zo een beter beeld van wat het product precies is. Iedere serieuze webshop maakt natuurlijk al gebruik van foto’s, maar video’s zijn in veel gevallen een zeer goede toevoeging. Het is dan ook helemaal geen slecht idee om te overwegen om een productvideo te maken.

Ook Tuinhoutdiscount.nl maakt gebruik van videomarketing bij haar producten. Zo is het uiteraard een ideale manier om een potentiële klant alle mogelijkheden van een schuur te laten zien.

Een promotievideo

Een promotievideo is weer anders dan een productvideo. Bij een promotievideo wilt u het product echt op een goede manier promoten. Dit gebeurd door middel van emotie. Zo wilt u bijvoorbeeld een grappige of juist een droevige video maken. Op deze manier houdt u de aandacht van de kijker vast. Het is belangrijk dat de video een potentiële klant weet te overtuigen.

Een instructievideo

Een instructievideo kunt u gebruiken bij producten die minder eenvoudig te gebruiken zijn. Heeft u bijvoorbeeld een product dat eerst nog in elkaar gezet moet worden? Dan is een instructievideo hiervoor ideaal. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat uw klanten ook echt weten hoe ze het product moeten gebruiken.

Videomarketing webshop

De kracht van videomarketing in cijfers

Waarom ook u zou moeten gaan voor videomarketing? Wij kunnen heel hard ons best doen om u in woorden te overtuigen van de voordelen. Maar wellicht werkt het beter om u de cijfers te laten zien en deze het woord te laten voeren;

  • 12% koopt het product wat in de videocontent aan bod komt.
  • 80% van de consumenten vindt videocontent handig.
  • 74% van het online verkeer is videocontent.
  • 43% van de mensen wil graag meer videocontent zien online.
  • 55% van de mensen bekijkt elke dag video’s.
  • 43% van de marketeers zouden meer video’s producten als ze hier de tijd en middelen voor zouden hebben.
  • 55% bekijkt video’s uitvoerig en met veel aandacht.

Bent u benieuwd hoe u deze video’s nou het beste kunt gebruiken? Of hoe u ervoor zorgt dat de zoekmachines ook echt waarde toekennen aan uw video’s? U kunt in dit geval gerust contact met ons opnemen, bij Webshuttle staan we voor u klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *