Waar liggen de e-commerce kansen in 2019?

e-commerce kansen 2019

Het internet blijft zich ontwikkelen en dit geldt ook voor de e-commerce branche. Het is belangrijk dat ook u elk jaar meegaat met de nieuwste trends. Op deze manier voorkomt u dat uw webwinkel verouderd en blijft u relevant op het internet. Ook in 2019 zijn er weer een aantal kansen die voor het grijpen liggen. Wij vertellen u wat voor ontwikkelingen de branche doormaakt en hoe u hier het best op in kunt spelen.

Extra afzet door marktplaatsen

Grote marktplaatsen op het internet doen het ontzettend goed. Volgend jaar loopt naar verwachting 40% van alle aankopen via marktplaatsen zoals Amazon. U hoeft grote bedrijven als Amazon echter niet per se als concurrent te zien, zelf kunt u hier namelijk ook volop van profiteren. U kunt namelijk ook uw eigen producten aanbieden op deze platformen. Met een programma zoals Channable kunt u ervoor zorgen dat uw producten op meerdere marktplaatsen verkocht kunnen worden. Zo krijgt u dus juist een hogere afzet. Eerder gaven wij jullie al tips voor het succesvol inzetten van Admarkt. De Admarkt is net zoals Amazon een platform waar u uw producten kunt stallen en meer conversies kunt genereren. De Admarkt is het platform van Marktplaats.nl.

E-commerce kansen social media

Social media

Social media is natuurlijk steeds relevanter aan het worden. Ook in 2019 blijft deze trend zich voortzetten. Dit is dan ook het perfecte moment om u te verdiepen in social commerce. Social media zoals Snapchat en Instagram worden volop gebruikt. Vooral als u jongeren als doelgroep heeft, zijn dit platformen waar u absoluut gebruik van moet maken. Volgens de verwachtingen wordt het dit jaar nog eenvoudiger om producten te verkopen via Instagram. Producten kunnen binnenkort waarschijnlijk eenvoudig aangeschaft worden via het platform, zonder dat de koper het platform hoeft te verlaten dus.

Progressive web apps

Mobieltjes worden tegenwoordig volop gebruikt om mee te shoppen. Het wordt dan ook steeds belangrijker dat websites geoptimaliseerd zijn voor bezoekers met een smartphone. Progressive web apps zijn websites die veel weg hebben van een app. Het navigeren op de website is dus extreem eenvoudig met de smartphone, maar een bezoeker hoeft niet langer speciaal een app te downloaden. Steeds meer bedrijven kiezen voor een progressive web app. Het is zeker niet verkeerd om u hier eens goed in te verdiepen, deze apps zouden het conversieratio namelijk kunnen verdubbelen.

Deze drie kansen mag u dit jaar absoluut niet laten liggen. Wees uw concurrenten voor en benut de kansen goed! Wilt u weten hoe u in 2019 optimaal gebruik kunt maken van deze kansen? Neem dan gerust contact op met Webshuttle. Wij helpen u graag om deze kansen optimaal te benutten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *