Waarom conversie optimalisatie ook voor u een must is

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie is een belangrijke techniek in de online marketing. Bij conversie optimalisatie worden er aanpassingen gemaakt aan uw website waardoor er eerder een conversie plaatsvindt. Een conversie kan een aankoop zijn, maar ook wanneer een bezoeker het contactformulier invult kan dit een conversie genoemd worden. Aan de hand van het conversiepercentage kunt u zien hoe succesvol uw website is.

U kunt duizenden bezoekers hebben, maar met een extreem laag conversiepercentage heeft u hier erg weinig aan. Een hoog bezoekersaantal staat dus niet altijd gelijk aan een hoge omzet! Het is daarom belangrijk dat u zich niet alleen focust op zoekmachine optimalisatie, maar ook op conversie optimalisatie.

Hoe werkt conversie optimalisatie?

Wanneer er conversie optimalisatie plaatsvindt, dan wordt er gekeken naar hoe een bezoeker eerder de gewenste actie onderneemt. Om dit te realiseren moet de website geoptimaliseerd worden. De website wordt volledig geanalyseerd en er wordt bepaald waar bezoekers vastlopen. Is het betalingssysteem van uw website bijvoorbeeld ver van optimaal? Dan zullen veel potentiële klanten hier afhaken. Tijdens conversie optimalisatie wordt er gekeken hoe dit veranderd kan worden. Zelfs de kleinste veranderingen kunnen de jaarlijkse omzet flink verhogen. Een stijging van 0,3% in het conversiepercentage kan op de lange termijn natuurlijk al veel verschil maken. Een grotere stijging kan een erg grote invloed hebben op de omzet van uw bedrijf. Bij Webshuttle zijn wij naast diensten als SEO en content marketing ook specialist op het gebied van conversie optimalisatie. Benieuwd wat wij voor u zouden kunnen betekenen? Neem gerust eens contact op of bel met 0172-263070.

Bij conversie optimalisatie wordt er dus gekeken naar het technische aspect van uw website, maar ook is er sprake van een stukje psychologie. De website moet goed aansluiten op de doelgroep. Bovendien zijn er allerlei kleine trucjes waarmee het conversiepercentage kan stijgen. Denkt u bijvoorbeeld maar aan een iets duidelijkere call-to-action. Het veranderen van de kleur van een button kan al effect hebben! Wanneer u een specialist inschakelt, dan kan deze het conversiepercentage flink omhoog helpen door een combinatie van dergelijke trucjes. Het is natuurlijk wel belangrijk dat u iemand inhuurt die daadwerkelijk weet wat hij doet. Verandering aan uw website of webshop kunnen immers ook een daling veroorzaken. Om dit te voorkomen is ook bij conversie optimalisatie testen erg van belang.

Vertrouwen creëren is erg belangrijk

Tuinhoutdiscount.nl conversie optimalisatie
In de header van Tuinhoutdiscount.nl hebben we meerdere trucjes gebruikt om vertrouwen bij de bezoeker te creëren.

Één van de grootste drijfveer of drempel voor bezoekers is het stukje vertrouwen. Hoeveel mensen gingen mij al voor? Wanneer krijg ik het product waarvoor ik betaal binnen? Hoe kan ik hier betalen? Dit zijn allemaal vragen die bezoekers, en dus potentiële klanten, graan beantwoord zien alvorens ze overgaan tot koop. Om hier op in te spelen voor onze klant Tuinhoutdiscount.nl hebben wij in de header meerdere aspecten toegevoegd. Zo wordt er duidelijk gecommuniceerd dat mensen ook fysiek langs kunnen komen in de showroom. Hiernaast wordt er ook duidelijk in de header gecommuniceerd hoe de bezorging werkt. Mocht dit nog niet voldoende zijn is er ook bovenaan elke pagina te zien hoe andere klanten, die al eerder of vaker een aankoop hebben gedaan, denken over de producten en/of diensten van Tuinhoutdiscount.nl.

Benieuwd hoe wij ook uw bezoekers meer vertrouwen zouden kunnen geven zodat u meer kans heeft op een hogere omzet? Neem gerust eens contact met ons op of bel met 0172-263070.

De conversie optimalisatie laten verzorgen door Webshuttle

Bij Webshuttle zijn we gespecialiseerd in diverse online marketing technieken, waaronder ook conversie optimalisatie. Merkt u dat het conversiepercentage van uw website niet hoog genoeg is? Dan helpen wij u graag om dit percentage omhoog te krijgen. Wij zullen uw website compleet analyseren met onze professionele website analyse en aanpassen indien nodig. Vraagt u zich af wat de mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met ons op, wij bespreken uw wensen en onze werkwijze graag met u!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *