Waarom het uitvoeren van updates voor de website cruciaal is

Updates uitvoeren

Je hebt ze overal; Op je telefoon, op je laptop en misschien ook nog op je werk. Echter vergeten veel mensen dat de website vaak ook updates nodig heeft. Of beter gezegd, het CMS heeft het nodig dat updates regelmatig worden uitgevoerd.

Wat gebeurt er als updates niet worden uitgevoerd?

Een van de belangrijkste redenen is uiteraard de werking van uw website. Alhoewel de voorkant er vaak wel hetzelfde uit zal blijven zien, gebeurt er aan de achterkant van de website enorm veel. Zo kan het voorkomen dat er functies op de achtergrond stoppen met werken en dat dit invloed heeft op uw Google-positie. Een andere reden, en minstens net zo belangrijk, is de beveiliging van de installatie. Wanneer u updates niet uitvoert maakt u het hackers en bots namelijk erg gemakkelijk om toegang te krijgen tot uw backend.

Risico’s van het onervaren uitvoeren van updates?

Het uitvoeren van updates in bijvoorbeeld WordPress is in principe mogelijk voor iedereen. WordPress is van nature erg gebruiksvriendelijk en elke stap in het proces is duidelijk toegelicht. Toch komt het vaak voor dat het fout gaat. Het is aangeraden om altijd een back-up van de website te maken voordat u een update gaat uitvoeren. Tevens is het van belang dat u weet wat u moet doen wanneer het dan toch fout gaat. Heeft u deze kennis niet in huis? Dan raden wij aan om een webbouwer, zoals Webshuttle, in te schakelen.

Geen kennis? Laat updates voor u uitvoeren!

Wanneer u geen kennis heeft van het uitvoeren van updates is het, zoals eerder ook al aangegeven, een echte aanrader om dit door een ervaren partij te laten doen. Meestal is er al een goedkoop pakket beschikbaar waarbij de ervaren partij de updates maandelijks voor u uitvoert. Webshuttle heeft bijvoorbeeld een pakket waarbij wij dit voor u uitvoeren zonder dat u hier nog enig omkijken naar heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *