Waarom zou je gebruik maken van een VPN?

m

Op last van de rechter en stichting brein hebben Ziggo & XS4ALL de torrentwebsite The Pirate Bay wederom moeten blokkeren. Als je bijvoorbeeld via Ziggo naar The Pirate Bay zoekt dan wordt je doorverwezen naar ziggo.nl/yarrr waar staat uitgelegd waarom de site van The Pirate Bay geblokkeerd is.

Ook heeft Dutch Film Works vanaf oktober 2017 de mogelijkheid om boetes te gaan uitdelen aan mensen die illegaal torrents downloaden, dit om het illegaal downloaden in Nederland tegen te gaan. De reden waarom The Pirate Bay in Nederland geblokkeerd wordt is omdat na onderzoek is gebleken dat 90% van de content die op The Pirate Bay staat illegale gekopieerde content blijkt te zijn.

Het is de 2e keer dat de website van de torrentwebsite geblokkeerd wordt, in 2012 werd The Pirate Bay voor de eerste keer een blokkade opgelegd maar na tussenkomst van het hoger beroep werd deze blokkering in 2015 weer opgeheven.  

Omzeiling blokkade

Het is maar de vraag of de blokkade zin gaat hebben, want het is tegenwoordig vrij gemakkelijk om een blokkade te omzeilen met het gebruik van VPN verbinding. VPN staat in het Nederlands voor “virtueel privénetwerk”. Dit houdt in de praktijk in dat er een privénetwerk van computers wordt gecreëerd met een infrastructuur van een publiek netwerk. Hierdoor kan op een veilige manier data worden uitgewisseld omdat de data versleuteld wordt bij een VPN verbinding. Hierdoor is een VPN verbinding ideaal voor als je anoniem wilt downloaden.

Gebruik VPN

Om gebruik te maken kunnen maken van een VPN verbinding moet je een abonnement afsluiten bij een bedrijf die deze diensten aanbiedt, een zogeheten VPN provider. Je kunt tegen betaling een VPN abonnement afsluiten bij veel aanbieders. Om het gemakkelijker voor jou te maken heeft VPNdiensten.nl een vergelijkingssite voor jou, zodat jij verschillende VPN-aanbieders naast elkaar zetten en aan de hand van de gestelde criteria ’s  vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *