Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat is een extra en erg nodig stukje beveiliging voor uw website of webshop. De gegevens die worden uitgewisseld tussen de website en de gebruiker worden gecodeerd verstuurd en zijn daarom lastiger te onderscheppen.

Wat is een SSL-certificaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden.

SSL certificaten gebruiken het https-protocol van de browser wat er voor zorgt dat de beveiligde verbinding tot stand komt. Om deze reden is de website ook alleen via https:// te bereiken op het internet.

Google heeft aangegeven websites die geen SSL gebruiken om hun verbinding te beveiligen te gaan straffen. Dit zullen ze doen door grote waarschuwingen te tonen voordat een website wordt getoond en door het lager plaatsen van de website in kwestie in de zoekresultaten. Het overwegen waard dus!

SSL-certificaat
Hoe herken je een SSL-beveiliging?

Een SSL-beveiligde website laat zich herkennen door het slotje dat voor de URL van de website te zien is. In sommige gevallen is dit slotje ook groen gekleurd.

Een SSL-certificaat aanschaffen?

Geen probleem! Webshuttle heeft een partnerschap met Versio en Versio is een van de grootste webservice aanbieders van Nederland en tegenwoordig zelfs de BeNeLux!

Een certificaat aanschaffen is dus geen enkel probleem! Via deze link kunt u gemakkelijk een beveiligde verbinding bestellen. En de kosten zijn door de geautomatiseerde werking van de verbinding ook nog laag op jaarlijks termijn.