Wat is Woocommerce?

WooCommerce is een webshop plugin voor WordPress. WooCommerce begon als een simpele plugin, maar is uitgegroeid tot een enorme community en veel meer dan alleen een enkele plugin. WooCommerce is één van de meest populaire webshop systemen en wereldwijd miljoenen keren gedownload.

Over Woocommerce

Tegenwoordig is het geen onmogelijke taak meer om een webshop te creëren met Wordpress. De grote oorzaak hiervan is het ontstaan en ontwikkelen van Woocommerce. Woocommerce geeft Wordpress alle eigenschappen die een webshop moet hebben.

Woocommerce is ontstaan in 2008 toen drie Wordpress ontwikkelaars elkaar leerde kennen op een forum. Ze besloten een plugin te gaan ontwikkelen en al snel volgde er een bedrijf; WooThemes. WooThemes is tot op de dag van vandaag het drijvende bedrijf achter Woocommerce.

Op onze website zullen we uitgebreide toelichting geven over het gebruik en de eigenschappen van Woocommerce. Dus wil je alles weten over Woocommerce? Bekijk dan eens het Woocommerce archief!

image
Het bekende Woocommerce logo

Het Woocommerce logo is iets dat altijd herkenbaar zal zijn voor de gebruikers van Wordpress. Je ontkomt er simpelweg niet aan. Dit geeft aan hoe Woocommerce is gegroeid binnen Wordpress.

Woocommerce thema's en plugins

Woocommerce is opzich zelf een plugin. Alleen is het ook mogelijk om plugins aan te schaffen of te downloaden die WooThemes speciaal voor uitbreiding van Woocommerce heeft ontwikkeld. Zonder Woocommerce plugin heeft u niet aan deze plugin daarom heeft dit een Woocommerce plugin. Voorbeelden van deze plugins zijn betaalmogelijkheden, uitbreidingen van het winkelmandje of het aanpassen van productweergaven.

Naast Woocommerce plugins heeft WooThemes ook veel Woocommerce thema's ontwikkeld. Zoals de naam al een beetje zegt zijn dit thema's die speciaal zijn ontwikkeld voor het gebruik van Woocommerce. Op deze manier is het gemakkelijker en soepeler om Woocommerce te integreren in uw website. Deze thema's zijn vrijwel allemaal te zien en te koop op Themeforest.

Benieuwd naar de kosten van Woocommerce? Ook hierover hebben wij een pagina met informatie voor u samengesteld. Zowel de kosten van plugins als die van thema's en betalingsverkeer komen hier aan bod.