Dit blogbericht is de eerste uit een serie waarin wij u zullen uitleggen hoe u er zelf voor kunt zorgen dat uw WordPress website sneller geladen wordt. Een eerste stap in het versnellen van uw WordPress website is het testen of analyseren van uw webperformance. Met webperformance doelen wij op de laadtijd van uw website en de optimalisatie die daar al voor is uitgevoerd.

Hieronder hebben wij een lijst met gratis tools voor u klaargezet. Met deze tools kunt u de snelheid van uw website testen. Elke van onderstaande tools heeft eenĀ eigen manier van testen, weergeven en analyseren.

Tip: het is belangrijk om u te realiseren dat het testen van een website de eerste keer meestal wat langer duurt dan gewoonlijk (1st time DNS lookup). Het is handig om uw website vaker te testen en uit te gaan van het gemiddelde.

Lijst met tools voor het testen van de snelheid (webperformance):

 1. KeyCDN Speed Test
 2. Google PageSpeed Insights
 3. Pingdom
 4. GTmetrix
 5. WebPageTest
 6. DareBoost
 7. Varvy Pagespeed Optimization
 8. UpTrends
 9. dotcom-monitor
 10. PageScoring
 11. Yellow Lab Tools
 12. Google Chrome DevTools
 13. Sucuri Load Time Tester
 14. Pagelocity
 15. YSlow
 16. PerfTool

Het is een aanrader om uw website regelmatig op de snelheid (webperformance) te testen. Er gebeurd meestal veel op een website; een nieuwe plugin, een verandering in tekst of een nieuw plaatje, alles kan zorgen voor een langere laadtijd en dus een mindere webperformance van uw website.

Onderwerpen waar we het in de volgende blogberichten onder andere over zullen hebben zijn;

 • Javascript bestanden
 • CSS bestanden
 • Time to first byte (TTFB)
 • Minification of resources
 • HTTP requests
 • Toelichting per tool (uit bovenstaande lijst)

Heeft u vragen over bovenstaande tools of kunt u wel wat hulp gebruiken? Neem gerust contact met ons op via deze pagina.

Vergeet Webshuttle niet te liken op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuws en handige blogberichten!