YouTube SEO, iets voor u?

Youtube SEO

U weet vast wel hoe ontzettend belangrijk YouTube is. YouTube kan net als Google eigenlijk wel een zoekmachine genoemd worden. YouTube is voor veel mensen een belangrijke bron voor informatie. Na Google wordt YouTube dan ook wel het meeste gebruikt voor zoekopdrachten. Er worden dagelijks maar liefst één miljard YouTube video’s bekeken. Iedereen maakt gebruik van YouTube, ook uw doelgroep. U kunt zich daarom vast wel voorstellen dat YouTube de perfecte manier is om uw doelgroep te bereiken. Hiervoor zult u wel vindbaar moeten zijn op het videoplatform. Hoe u dit kunt bereiken? Door middel van YouTube SEO natuurlijk! Bij Webshuttle zijn wij, naast zoekmachine optimalisatie voor Google, ook in deze vorm van SEO gespecialiseerd. Wij vertellen u graag meer over het onderwerp.

Video boven tekstuele content

Zoekresultaten “betonpoer plaatsen”.

Even een voorbeeld uit de praktijk; Wanneer je op zoek bent naar hoe je een betonpoer in de grond moet plaatsen dan zoek je dit waarschijnlijk met de zoekwoorden “betonpoer plaatsen”. Bij deze zoekwoorden is heel mooi te zien hoe Google besluiten om de resultaten van Youtube te tonen boven de resultaten met een tekstuele content. Een mooie, en vooral lucratieve, manier om hoger in Google te komen en de bezoekers naar uw bedrijf te lokken dus!

Het maken van de video

Nog voordat u begint met het opnemen van de video, moet u al beginnen met het nadenken over YouTube SEO. U moet goed gaan nadenken over wat uw doelgroep precies wil zien. YouTube houdt namelijk precies bij hoe loyaal uw kijkers zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld bijgehouden hoe lang de gemiddelde kijker naar uw video’s kijkt. U kunt een duidelijk overzicht van deze statistieken terugvinden op YouTube onder de naam “Kijkersloyaliteit”. Hoe loyaal uw kijkers zijn, draagt bij aan uw YouTube SEO-score. Oftewel: hoe loyaler uw kijkers, hoe makkelijker u te vinden zult zijn op het platform. Daarom is het zo belangrijk dat u een boeiende video maakt.

Het zoekwoordenonderzoek

Net als bij elke andere vorm van SEO, zal er ook bij YouTube SEO een zoekwoordonderzoek moeten plaatsvinden. Met YouTube is dit relatief eenvoudig. U typt simpelweg één woord in dat gerelateerd is aan de video en er komen direct al suggesties tevoorschijn. Op al deze suggesties wordt vaak gezocht door de gebruikers van het platform. Net als op Google is het ook op YouTube belangrijk dat je rekening houdt met de concurrentie. Wanneer u de zoekfunctie gebruikt ziet u direct hoeveel resultaten er zijn. Dit zijn video’s waarmee uw eigen video zou moeten concurreren. Vindt u dit een te groot aantal? Dan kunt u beter voor zoekwoorden met minder concurrentie kiezen.

Het zoekwoord moet dus op meerdere plekken terugkomen, waaronder in de titel en de omschrijving van uw video. Teksten geschreven voor SEO en met het doel om gevonden te worden raden wij u aan om te laten schrijven door een SEO-tekstschrijver. We kunnen u ook aanraden om gebruik te maken van tags die gerelateerd zijn aan de video. Zo wordt de video nog beter vindbaar! Wilt u graag meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *