Zoekmachine optimalisatie, wat is dat?

Met zoekmachine optimalisatie doelen wij op het optimaliseren van de websites of webshops voor het ranken in de verschillende zoekmachines. Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel SEO, search engine optimalisation, genoemd. Om met SEO een hogere ranking in bijvoorbeeld Google te verkrijgen zijn er verschillende elementen waar rekening mee gehouden moeten worden. Zo is er content optimalisatie, technische optimalisatie en linkbuilding.

Content optimalisatie

Content optimalisatie is het optimaliseren van de content voor de verschillende zoekmachines. Zoekmachines stellen ieder verschillende eisen op aan een tekst. Zo eist Google voor een hoge ranking bijvoorbeeld dat een tekst informatief en nuttig moet zijn voor zijn/haar gebruikers. Is een tekst dat niet? Dan is een hoge ranking, op bijvoorbeeld de eerste pagina voor een bepaald zoekwoord, onmogelijk. Meer over content optimalisatie leest u hier.

Technische optimalisatie

Technische optimalisatie is het technisch goed in elkaar zetten van een website of webshop. Geen fouten in de code en alles naar wens van de bedrijven die achter de zoekmachines zitten. Op deze manier wordt het voor de zoekmachines makkelijker om de websites te crawlen (lezen) en dus een positie te geven in de ranking. Meer over technische optimalisatie leest u hier.

Linkbuilding

Linkbuilding is het bouwen van vertrouwen. Hoe meer websites of webshop, van hoge kwaliteit, linken naar een pagina op uw website hoe meer de zoekmachine er vanuit gaat dat de door u aangeboden content nuttig is voor de bezoekers. Dit resulteert uiteraard ook weer in een hogere ranking. Meer over linkbuilding leest u hier.

Hoe gaat SEO in zijn werk?

Bij Webshuttle werken wij altijd met de drie eerder genoemde diensten. Voor een optimale score in de rankings is het immers nodig dat alle drie de diensten goed worden uitgevoerd. Om u te verzekeren van een goede ranking werken wij altijd op een vaste manier. Webshuttle beschikt over een ruim netwerk waarmee wij nauw samenwerken om de beste resultaten te behalen. Benieuwd wat wij voor u zouden kunnen betekenen? Neem eens contact op en dan bespreken we het onder het genot van een kopje koffie.

Hoelang duurt het tot er resultaat te zien is?

Deze vraag wordt vaak door onze klanten gesteld, maar is moeilijk te beantwoorden. Het antwoord op deze vraag hangt namelijk af van verschillende factoren. Zo ligt het er maar net aan wanneer de zoekmachine een spider stuurt om uw pagina’s te crawlen en te indexeren. Ook is de duur tot het bereiken van resultaat sterk afhankelijk van de hoeveelheid werk die er nodig is voor het bereiken van een hoge ranking. Om u toch een antwoord te geven op uw vraag pakken wij onze klant Tuinhoutdiscount.nl er even bij als voorbeeld. De homepagina van Tuinhoutdiscount.nl rankt erg goed op het zoekwoord “goedkoop tuinhout”, voordat het resultaat van het werk hiervoor zichtbaar werd in de zoekmachine (resultaat op pagina 1) was er alweer 1,5 maand verstreken.

Benieuwd wat wij denken dat er nodig is om uw website hoog in Google te laten ranken? Neem eens contact op. Wij maken graag vrijblijvend een schatting.