Een SEO-tekstschrijver, wat doet die nou eigenlijk?

Een SEO-tekstschrijver is toch net zoals alle andere tekstschrijvers die er zijn? Dit is een vraag die vaak aan ons wordt gesteld en telkens beantwoorden wij deze vraag met een resolute nee. Alhoewel dit geen gekke vraag is kunnen wij u garanderen dat dit niet hetzelfde is. Een echt SEO-tekstschrijver heeft naast de kennis en de ervaring voor het schrijven van een leuke tekst namelijk ook kennis van de zoekmachines en hun wensen. Een tekstschrijver die zich richt op SEO teksten is dus met veel meer bezig dan alleen de menselijke doelgroep aanboren. Een compleet online marketing plan met een uitgedacht stukje zoekmachine optimalisatie gaat meestal vooraf aan het schrijven van een SEO tekst. Benieuwd wat Webshuttle voor u zou kunnen betekenen of graag eens samen een kopje koffie drinken? Neem gerust een contact met ons op!

Een echte SEO-tekstschrijver kent de doelgroep

Net zoals een tekst in een tijdschrift of een teksten in een krant zijn ook de SEO-tekstschrijvers bezig met het schrijven voor een vooraf bepaalde doelgroep. Hierbij houden zij rekening met wat voor soort teksten de doelgroep leuk vindt, hoe zij deze teksten lezen en welke tone-of-voice hierbij past. Wat veel mensen echter vergeten is dat er bij SEO teksten vaak meerdere doelgroepen komen kijken, namelijk;

  • Een of meerdere groepen waarop de website of webshop zich richt.
  • Google is een minstens net zo belangrijke partij.

Naast de vaste doelgroep, ofwel de menselijke doelgroep, is het minstens net zo belangrijk om de tekst ook verleidelijk te maken voor de zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google. Wanneer dit niet gebeurd komen vaak namelijk ook de menselijke lezers niet bij de tekst terecht. Benieuwd hoe Webshuttle u hierbij kan helpen? Neem eens contact met ons op via het daarvoor bestemde contactformulier of bel ons direct op 0172-263070.

SEO teksten gericht op conversie

Naast een menselijke doelgroep en Google, of andere zoekmachines, als doelgroep is het ook zaak dat de tekst iets voor u oplevert. De tekst kan duizenden bezoekers trekken en veel tevreden lezers, maar als er vervolgens voor u niets uitkomt is het hoogstwaarschijnlijk weggegooid geld. Zonde! Waar de tekstschrijver van Webshuttle altijd rekening mee houden is het stukje conversie, mits dit nodig is uiteraard. Op deze manier is een tekst niet alleen leuk om te lezen, veel bezocht, maar ook een echt goudmijntje.

Wat schrijft Webshuttle zoal?

Webshuttle heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld op het vlak van SEO teksten en complete content marketing. Inmiddels is Webshuttle de leverancier voor onder andere grote luchtvaartmaatschappijen en energieleveranciers. Maar wat voor teksten kan Webshuttle zoal aanleveren? Wij sommen het voor u op;

  • Blogs voor intern gebruik (eigen website)
  • Blogs voor extern gebruik (andere website)
  • Categorie teksten voor webshops

Benieuwd of wij ook hierin iets voor u zouden kunnen betekenen? Stuur ons een mailtje of voel u vrij om ons eens gezellig te bellen op 0172-263070.

Complete content marketing

Bij Webshuttle loopt het soort klanten sterk uiteen. Wij voorzien bedrijven met sporadisch een tekst en ook bedrijven van tientallen teksten per maand. De grootte van uw vraag maakt voor ons dus niet uit, wij helpen u altijd graag verder. Gaat u meer afnemen? Dan raden wij meestal aan om Webshuttle in te schakelen voor uw complete content marketing. Op deze manier hebben wij namelijk compleet inzicht in de tactiek en content strategie en kunnen wij de SEO teksten hier nog meer op toespitsen.

Meer over content marketing