Wat is een SEO specialist?

Een SEO specialist heeft veel verstand van de werking van de zoekmachines. Daarmee bedoel ik niet zozeer dat hij weet hoe je iets moet opzoeken via het internet maar meer hoe een zoekmachine “achter de schermen” werkt. Een SEO specialist weet bijvoorbeeld waarom een concurrerende website beter scoort dan jouw eigen website. Hij weet ook hoe hier verandering in gebracht kan worden. De expertise van een SEO specialist gaat vele malen verder dan het gebruiken van de juiste meta tags en zoekwoorden. Een SEO specialist Amsterdam kijkt namelijk naar het gehele plaatje en zorgt dat jouw website goed vindbaar wordt in de zoekmachines door diverse website technieken te combineren.

Een SEO specialist kijkt onder anderen naar de inhoud van de website, hoe de lay-out eruit ziet, of de teksten goed geschreven zijn en de juiste lengte hebben. Ook controleert hij of de teksten de juiste zoekwoorden bevatten en of deze niet teveel of te weinig gebruikt worden. En daarnaast niet geheel onbelangrijk, of de doelgroep die jij voor ogen hebt wordt aangesproken met de informatie die momenteel op de website staat. Verder kijkt een SEO specialist ook naar de werking van een website. Laad de pagina snel genoeg, loopt de techniek soepel en verwijzen de pagina’s op de juiste manier? En dan heb je nog de verwijzingen naar de website toe. Zijn er voldoende en juiste websites die linken naar jouw website? Kortom heb je een sterk en goed opgebouwd linkprofiel?

Wat is SEO precies?

De term SEO staat voor “Search Engine Optimization” in gewoon Nederlands is dat “Zoekmachine optimalisatie”. SEO is een verzameling van technieken waarvan een SEO bureau op de hoogte is. Al deze technieken zijn gericht op het optimaliseren en verbeteren van jouw website of webshop en zorgen voor een betere vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Zoekmachines kennen namelijk waarde toe aan een website of webshop. Dus wat is SEO nu eigenlijk? Nou SEO zijn eigenlijk alle technieken bij elkaar, die ingezet worden om de waarde van je website te vergroten.

Maar waarom moet jouw website waarde hebben? Daar is een simpel antwoord op te geven: Omdat jouw potentiële klanten Googelen! We zoeken allemaal wel eens op het internet naar een dienst of een product door gebruik te maken van de zoekmachine. Vervolgens klikken we op één of meer van de eerst getoonde resultaten om de meest relevante websites te bezoeken. De waarde van je website bepaalt of jouw website bovenaan getoond wordt tussen de eerste resultaten of dat je op pagina 10 pas naar voren komt.

Het doel van zoekmachines als Google is natuurlijk om de beste websites als eerste te tonen voor een specifieke zoekopdracht. Dit levert veel extra aandacht op zonder daar iedere keer voor te hoeven betalen.

Waarom wil je als ondernemer SEO inzetten?

Het inhuren van een goede SEO expert zorgt er dus voor dat je website langdurig onder de aandacht komt bij mensen die ook daadwerkelijk naar je op zoek zijn. De vraag is daarom niet wat SEO expert je kost, maar wat hij voor je kan verdienen door het leveren van goede SEO diensten!

Jij wilt als ondernemer natuurlijk klanten werven, producten en diensten verkopen en belangrijke informatie verzamelen. Om dit goed te kunnen doen met jouw website en dus het uiterste te halen uit je website qua omzet en klantwervingen heb je bezoekers nodig. Potentiële klanten die Googelen moeten dus het liefst als eerste jouw website tegenkomen! Daarom dien je als ondernemer een SEO expert in te zetten. Het levert altijd meer op dan het kost, mits je gebruik maakt van een goed SEO bureau natuurlijk!

Waarom een SEO specialist Amsterdam inschakelen?

Woon of werk jij in de omgeving van Amsterdam? Kies dan voor een SEO specialist Amsterdam. Waarom? Een goede SEO expert is geïnteresseerd in jouw bedrijf en verdiept zich in jouw product of dienst. Daarnaast is het van belang dat hij weet wat jij van plan bent met jouw onderneming. Daarom is het fijn als jouw SEO expert “om de hoek” gevestigd is zodat jullie een “goede band” kunnen opbouwen en een korte lijn hebben bij het uitwisselen van informatie. Bij Webshuttle weten wij de kleine straatjes in Amsterdam te vinden en zijn wij meer dan bekend met de denkwijze van de Amsterdammers. Ideaal!

Een andere reden om te kiezen voor een SEO bureau Amsterdam is dat er ook technieken zijn die op korte termijn wel werken, maar er op lange termijn voor kunnen zorgen dat je gestraft wordt door Google. Dit kan zelfs resulteren in een complete verwijdering uit de zoekresultaten! Deze technieken worden ook wel spam of black-hat SEO genoemd. Een goede SEO expert zal deze technieken nooit toepassen en juist zorgen voor lange termijn resultaat. Hij focust zich dus op wat het beste is voor het bedrijf en niet op “de snelste manier”. Je hebt dus een SEO bureau nodig dat je kunt vertrouwen. Neem gerust eens contact op met Webshuttle zodat we samen kunnen kijken wat wij als SEO bureau Amsterdam voor je kunnen betekenen.

Wat doet een SEO expert?

Een SEO expert kan soms door enkele eenvoudige aanpassingen, en soms door meer ingrijpende aanpassingen, je website hoger in de zoekresultaten van Google krijgen. Hierdoor kun je veel extra bezoekers naar je website lokken.

Er bestaan veel opvattingen over hoe je websites hoger in de zoekmachines van Google krijgt. Een echte SEO expert zal vooral kijken naar methoden om de juiste bezoekers aan te trekken. Dit zijn dus de mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in jouw dienst, product of informatie en dat kan dus per website verschillen. Het SEO plan van je buurman hoeft dus niet per definitie ook geschikt te zijn voor jouw website.

Helaas zijn er geen officiële documenten waarin staat of iemand een vakman is in de SEO wereld. Maar je kunt wel kijken naar hoe de website van de SEO Specialist er zelf uitziet. Deze moet er uiteraard behoorlijk uitzien, openheid van zaken geven en liefst ook nuttige informatie delen.

SEO bureau Amsterdam

De alarmbellen moeten bij je gaan rinkelen als de zogenaamde expert aanbiedt om je website “aan te melden voor meer dan 500 zoekmachines”. Dit is helemaal niet nodig tegenwoordig en lijkt meer op iemand die misbruik maakt van onwetendheid bij zijn klanten. Ook bij garanties voor posities moet je altijd uitkijken. Een SEO specialist kan namelijk geen garanties geven, want Google bepaalt de posities en niet hij! Wie garanties geeft zal eerder risico nemen met spam technieken of kiezen voor zoekwoorden waar makkelijk mee gescoord kan worden, maar wat de klant maar bar weinig oplevert. Leg daarom eens vrijblijvend contact met Webshuttle voor een gratis oriënterend gesprek. Wij kijken graag vrijblijvend naar jouw bedrijf en de mogelijkheden voor zoekmachine optimalisatie, content marketing en conversie optimalisatie.

Laatste blogs

Contactinformatie

Webshuttle Online Marketing
Bezembinder 9
2401HV Alphen aan den Rijn
0172-263070
info@webshuttle.nl